På initiativ fra Sparebank1 Sørøst-Norge på Olsrød så arrangerte Flint Tønsberg Håndball et åpenhjertig foredrag om ernæring og Idrett. Den nybakte styrelederen Sondra Aurmo kunne ønske velkommen på vegne av Flint og Kristin Eide fra Sparebank 1 formidlet deres samfunnengasjement og ønske om å gi noe tilbake. Denne gangen gjaldt det opplysning om ernæring og viktigheten av dette.

Kristin Eide fra Sparebank1 Sørøst-Norge, Olsrød

Kristiane Stormoen delte sin historie. Det var en historie om et 15 år gammelt håndballtalent som skulle bli enda bedre. Salat og vann måtte jo være lurt. Det gikk ikke så bra og veien tilbake var en real jobb. Nå brenner hun for temaet og har dette som heltidsjobb. Kristiane bidro derfor med egne erfaringer og teori som satt bitene sammen i det store bildet. Et bilde som egentlig ikke var så stort og komplisert som man gjerne skulle tro.

Kristiane hadde med seg Marie Rønningen ( OL og VM seiler med blandt annet sølv fra VM ), Birgitte Sættem ( tidligere landslagsspiller med medaljer fra VM og OL, samt 10 år på toppnivå i Larvik ) og Sanne Løkka Hagen ( spiller på Flint Elite og har deltatt de siste årene på aldersbestemte landslag, LK02 ) i et sofapanel. Disse 3 delte sine historier om idrett på toppnivå som alle bekreftet teorien til foredragsholder Stormoen. Det intressante var at ernæring hadde like stort fokus for de som driver seiling som for de som driver håndball. Noe som nå er opplagt for de som var tilstede på foredraget.

Marie Rønningen, Birgitte Sættem, Sanne Løkka Hagen og Kristiane Stormoen

De 150 fremmøtte fikk et godt påfyll av kunnskap om ernæring. Disse lærte bl.a. at ernæring er like viktig som selve treningen og restitusjon for å bli en bedre idrettsutøver. Disse tre tingene må være i balanse.