Neste sesongs første forsterkning er klar.  Linjespiller Amalie Mogstad har vært en av bærebjelkene i Nordstrand i de to siste sesongene.  Nå er det Flint Tønsberg som får gleden av Amalies kvaliteter på og utenfor banen de to neste årene.

Da Nordstrand rykket opp fra 2. divisjon for to sesonger siden, sikret de seg underskriften til Amalie Mogstad foran comebacksesongen i 1. divisjon.  Hun fikk tidlig kapteinansvar og bidro sterkt til at Nordstrand ikke ble en kasteball i ny divisjon.  Denne sesongen har Osloklubben tatt ytterligere steg og er med og kjemper om fjerdeplassen, som gir kvalik til spill i REMA 1000-ligaen. 

Flints nye linjespiller tar mye ansvar både på og utenfor banen og har scoret 63 spillemål denne sesongen.  Hun er toveisspiller og står som treer i forsvar.  Hun blir en svært viktig brikke i neste sesongs unge Flintmannskap.

Amalie Mogstad til venstre og Malin Lundemo til høyre da de spilte sammen i Nit-Hak i ungdomsårene.


Flints hærfører Malin Lundemo kjenner nyervervelsen godt etter hun og Amalie spilte i sammen i Nit-Hak 2015-17.  Nå ser begge to frem til å bli lagvenninner igjen.

– Jeg gleder meg veldig til å spille med Amalie igjen, og få tilbake kastepartneren min på trening, sier Malin Lundemo. – Amalie og jeg spilte sammen de første to årene på videregående i Nit-Hak. I løpet av de to åra opplevde vi mye sammen, blant annet å vinne Norden Cup og Lerøyserien.

– På utsiden av banen har vi alltid vært veldig gode venner. Amalie og familien var som en reservefamilie for meg da jeg bodde alene på hybel i Oslo. Så det å få se henne og familien litt mer jevnlig blir helt perfekt! sier Malin fornøyd. Amalie Mogstad er en av de mestvinnende spillerne i junioralder her til lands. 
Dette har hun vært med og tatt gull:

– NM20 med Aker
– Lerøyserien med Nit-Hak
– Norden Cup med Nit-Hak
– Norden Cup med Sarpsborg
– Partille Cup med Sarpsborg
– NM for Bylag
– NM for Regionslag

I tillegg har Amalie tatt sølv i Bringserien med Sarpsborg og sølv i NM20 med Oppsal.

Malin Lundemo og Amalie Mogstad poserer etter at de har vunnet Norden Cup som Nit-Hak-spillere i 2015.


– Det har vært en trygghet for meg at jeg kjenner Malin så godt fra før og stoler veldig på henne når hun forteller at opplegget i Flint er bra, forteller Amalie Mogstad (22).  – Jeg gleder meg veldig til å spille med henne igjen. 

– Malin har pushet på hun, humrer Amalie.  – Malin er en fantastisk lagspiller og jeg trivdes veldig godt med å spille med henne i Nit-Hak, så det var absolutt en av grunnene at det fristet å gå til Flint, det var det. 

– Jeg føler at Flint er fint sted for meg å utvikle meg videre på akkurat nå.  Jeg har fått et godt inntrykk av trener Torbjörn Klingvall, som alle jeg kjenner skryter av.  Så jeg håper at han kan hjelpe meg til å ta de neste stegene som håndballspiller.  Og så gleder jeg meg veldig til å komme til et lag som forhåpentligvis kommer til å kjempe i toppen av 1. divisjon.  Jeg tror det blir et høyere nivå i 1. divisjon neste sesong, det tror jeg blir kult å være med på. 


Hvordan er du som spiller?

– Jeg er en bevegelig linjespiller som kommuniserer mye, som liker å ta ansvar.  Og en ambisiøs og seriøs håndballspiller, vil jeg si at jeg er.  Toveisspiller og har stått mye som både toer og treer i forsvar.  I Nordstrand har jeg stått i treer-rollen, forklarer hun. 


Hva ønsker du å bidra med som Flintspiller?

– Jeg har lyst til å ta mye ansvar, det er jeg vant til fra den rollen jeg har hatt i Nordstrand de to siste sesongene.  Jeg vet at Flint kommer til å ha en ung tropp neste år også, så jeg er forberedt på å ta mye ansvar.  Bidra med den rutinen jeg har og være en som går litt foran og klinker til.  Jeg gleder meg til å få og gi litt juling, smiler hun.

– Jeg har skjønt at det er mange unge talenter i klubben.  Det er moro å spille med unge, sultne jenter, så dette tror jeg blir veldig bra, sier hun begeistret.


Etter flere år i Oslo får nå Amalie en ny hverdag og starter et nytt liv i Vestfold.

– Jeg gleder meg til å flytte nedover og bli kjent med alle i og rundt klubben.  Jeg er ferdig studert til sommeren og gleder meg til å ha fullt fokus på håndballen.

– Jeg har forventninger om å utvikle meg videre og ta nye steg.  Jeg tror jeg har godt av et miljøskifte nå for å utvikle meg.  På vegne av laget håper jeg at vi skal kunne kjempe om opprykksplassen.  Det blir tøft, for det er mange gode 1. divisjonslag neste år, men jeg håper virkelig at vi kan være med å kjempe om en topplassering, det har jeg veldig lyst til i hvert fall, sier Amalie Mogstad avslutningsvis.